Køb billet

15.-29. Oktober 2022

KANSAS, ER DU DØD?

En forestilling om arbejderklassen

Er arbejderklassen død? Hvad er jeg så? Et spøgelse? Måske er det derfor, de har inddraget min pension og aflyst min efterløn. Måske tror de, at jeg ER død
Johnny Jensen, jord- og betonarbejder

Kunstkollektivet FAMILIEN har omdannet Teater FÅR302 til et museum for Kansas-bevægelsen, et fremtidigt arbejderoprør. Her møder du Vibse, der har arbejdet som SoSu-medarbejder i 40 år, hun har slidgigt og søger Arne-pension. Men det er ikke så lige til. Vibses søn Kanses er erklæret død. Vibse forsøger at finde hoved og hale i det hele. Reglerne. Savnet. Sandheden.
Først kom hullerne i vejene, så begyndte arbejderne at forsvinde, så gik alting i stå og så kom oprøret. Hvad var Kansas rolle? Og hvorfor kommer han ikke hjem? Hun har jo lavet Koteletter i fad og kiksekage.

Med plads til kun 20 gæster per aften, er KANSAS, ER DU DØD? en både intim anderledes teateroplevelse.

KANSAS, ER DU DØD? er tredje del af Kunstkollektivet FAMILIENs trilogi: “Er Danmark et klassesamfund?”. Første del “En Landsby på Højkant” foregik i et nedrivningstruet højhus på Amager, mens “Første Parket” spillede i en villa i Charlottenlund. Denne gang rykker FAMILIEN ind på Teater FÅR302 i det gamle arbejderkvarter i Nyhavn.

Trilogien søger at afdække de forestillinger, vi har om hinanden på tværs af sociale skel i Danmark og inviterer publikum til at se ind ad nøglehullet og over hækken, for at få be- og afkræftet fordommene, samt møde menneskerne bag betegnelserne.

 

Koncept: Kunstkollektivet FAMILIEN
Idéudvikling: Gry Guldager, Rosa Sand, Lene Skytt
Manuskriptforfattere: Rosa Sand & Gry Raaby
Tekstbidrag: Gry Guldager, Lene Skytt, Daniel Wedel
Iscenesætter: Lene Skytt
Skuespillere: Petrine Agger, Jela Natius Abildgaard
Stemmer: Mikkel Trier Rygård, Petrine Agger, Rosa Sand, Daniel Wedel
Dramaturg: Daniel Wedel
Manuskonsulent: Mikkel Trier Rygård
Scenograf: Allan Frausing
Kostumier: Camilla Lind
Lyddesigner: Simon Brinck
Lydredigering: Matias Brogaard
Video: Theis Mølstrøm Christensen
Lysdesigner: David Abad
Produktionsleder: Gry Raaby
Illustrator: Christine Reinwald
Praktikant: Nellie Thule
Konsulent: Nils Foss
Bygger: Karl Jes Jessen
Presse: Carla Gianetti
Administration: Sceneprojekt

Særlig tak til: Tine Byrdal, Kirsten Sand, Sean Smyth, C.E. Hjort-Trærup, Maria fra KBH Kommunes hjemmepleje indreby/østerbro, Hanne Winkel Larsen, Mogens Michelsen, Maja Clemmensen, Gartner Sandberg, Marco, Teater FÅR302

Støttet af: Statens Kunstfond, Dansk Skuespillerforbund, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg, Wilhelm Hansen Fonden, Beckett Fonden, Foreningen af Danske Sceneinstruktører.