Mordforsøg på Snehvide giver eventyret om den ældre Kvindes kamp for Mandens begær en ordentlig rusketur, og afslører historiens sande jeg.
Dronningen var ikke altid dronning, Kongen tjener sine mange penge gennem international handel med havenisser i porcelæn, og de syv små dværge har hugtænder og bor i skoven vest for Allerød. Her flytter Snehvide ind efter at have afværget det første mordforsøg, og hun nyder særligt morgenerne, hvor prinsen med det store lem motionsløber forbi huset. Brutaliteten i et langt liv som kvinde har sat sig sine spor i Dronningen i både krop og sind, og hun ser det som sin pligt at forberede Snehvide på, hvad der kommer. Man fødes jo ikke kvinde, det er noget man bliver…, og vejen dertil er fyldt med blod, tis, vold og partering af lemmer.
Det er knaldsort humor og om muligt endnu mere grumt og grotesk end den oprindelige version af eventyret.
Varighed: 90 min.
CREDITS
Dramatiker Lucas Svensson
Instruktør Egill Pálsson
Medvirkende Charlotte Elizabeth Munksgaard, Henrik Birch, Miranda Godvil
Scenografi og kostumedesign Siggi Óli Pálmason
Komponist og lyddesigner Klaus Risager
Lysdesign Fabián Carvallo
Kostumer Camilla Lind
Bygger og teknisk produktionsleder Karl Jes Jessen
Oversættelse Me Lund
Assisterende instruktør Johan Klint Sandberg
Produktionsleder Barbara Rousset
Instruktørassistent Nicoline Thyrsted Gandrup
Syerske Laura Bogstad
Byggeassistent Vivian Sif Stegeager
Afvikler Jakob Folke Ivarsson
Foto & art work Søren Meisner
Forestillingen er støttet af
Statens Kunstfond, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og Knud Højgaards Fond
LÆSEKREDS – Man fødes ikke som mand
I forbindelse med forestillingen inviterer vi til deltagelse i en læsekreds med læsning af Geir Gulliksens bog HVIS JEG VAR EN MAND. Læsegruppen opstarter med en fælles tur i teatret og ser MORDFORSØG PÅ SNEHVIDE. Læs mere her.
ARRANGEMENTER:
Hvidhårede dronninger
4. september kl. 17-18
Skuespillere Benedikte Hansen, Charlotte Elizabeth Munksgaard samtaler med forfatter Me Lund om betydningen af alder for kvinder på scenen og i (arbejds)livet.
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Læs mere, eller tillmeld dig her.
Arketyper og manderoller
5. september kl. 18-19
Skuespiller Henrik Birch og forfatter Kim Fupz Aakesson samtaler om arketyper i eventyr og manderoller i kunsten og livet.
Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding. Læs mere, eller tilmeld dig her.
INTERVIEW – Jeg bliver rørt af kunstig sne
MORDFORSØG PÅ SNEHVIDE er dramatiker Lucas Svenssons femte forestilling, skrevet til Teater FÅR302. Vi har stillet ham 10 spørgsmål, læs interviewet her.
PROGRAMTEKST af Me Lund
Journalist og forfatter Me Lund har oversat MORDFORSØG PÅ SNEHVIDE og har skrevet programteksten til forestillingen, som du kan læse her.
LÆSEANBEFALINGER
I forbindelse med forestillingen anbefaler vi bøger, som de tre karakterer i forestillingen, Snehvide, kongen og dronningen, helt sikkert kunne have glæde af at læse.
Kongens bogreol
Her er det Gutkind Forlag ved forlagsdirektør Jacob Søndergaard, der anbefaler bøger til kongens bogreol.
Snehvides bogreol
Her er det NORD – Nordisk Litteraturfestival, der anbefaler bøger til Snehvides bogreol.
Dronningens bogreol
Her er det Den Feministiske Boghandel, der anbefaler bøger til dronningens bogreol.
Dronningen spilles af Charlotte Elizabeth Munksgaard med så megen nerve og intensitet, at man føler, at man endelig – for måske første gang – kommer ind under huden på denne ellers så udskældte kvinde, ind og ser hendes sårbarhed og længsel. Dét er stærkt. Danmarksbloggen
I absolut topform slanger Charlotte Elizabeth Munksgaard sig rundt i glimmer og guldbuks og slynger Chablis i sig Politiken
Få teatre formår som Teater FÅR302 at gå linen ud, når der skal spilles absurd. Ingen i dette land gør det bedre end Charlotte Elizabeth Munksgaard, der føjer nye facetter til udtrykket “det glade vanvid” for hver nye opgave, hun påtager sig. Det er ikke mindst hendes personlige triumf, der giver MORDFORSØG PÅ SNEHVIDE et vis format. cphculture
MORDFORSØG PÅ SNEHVIDE er ikke bare ren liderlighed og hævnlyst med den store pensel, det er også store tanker om patriarkatet og kvindens undertrykkelse gennem historien. Sceneblog