Køb billet

5. Marts - 2. April 2022

Bartlebyerne

Jeg foretrækker at lade være

Bartleby er ingen flabet rebel. Der er bare en masse, han foretrækker ikke at gøre. Efter et stykke tid i sit kontorjob på Wall Street foretrækker han for eksempel en dag ikke længere at udføre sit arbejde, så det holder han op med. Han vil heller ikke forlade kontoret, så der flytter han ind. Hans chef ender med at må gå så langt som til at sælge kontoret bare for at komme af med ham. Men Bartlebys mærkværdige opførsel stopper ikke her, og snart starter Bartleby-effekten.

Det er Herman Melville (forfatteren bag Moby Dick), som har skrevet det lille mesterværk om skriveren Bartleby, der med den ikoniske replik, ”jeg foretrækker at lade være”, udlever oprørspotentialet i at gøre ingenting. Med sin stille stædighed får han sat et frontalangreb ind mod vestens største helligdomme: arbejdet og PLIGTEN.

 

OBS: I anledningen af forestillingen har vi den 19. marts inviteret pause-alkymist og indehaver af Pause.zone, Gitte Just, til at lære os KUNSTEN AT HOLDE PAUSE og – som Bartleby – foretrække ikke at gøre noget. Du kan læse mere om arrangementet og købe billet her.

 

Spilledatoer: 5. marts 2022 – 2. april 2022
Mandag – fredag kl 20, lørdage kl 17

Varighed: 1 time og et kvarter uden pause

Medvirkende: Jesper Hyldegaard, Peder Holm Johansen, Birgitte Prins og Charlotte Elizabeth Munksgaard

Iscenesættelse: Anders Carlsson
Koreografi: Andriana Seecker
Scenografi: Siggi Óli Pálmason
Komponist: Camilla Bang
Lysdesign: Sonja Lea
Kostumier: Amalie Aunsbjerg Jørgensen
Bygger: Karl Jes Jessen
Producent: Teater FÅR302

Foto:
Søren Meisner

 

Støttet af: Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen Fonden, L Zeuthens Mindelegat, Kbh Kommune, Knud Højgaards Fond & Beckett Fonden