Om Teater FÅR302

OM TEATER FÅR302

Teater FÅR302 er beliggende i en tidligere toværelses lejlighed i Nyhavn i København. Det lille scenerum med plads til 47 publikummer giver en unik, koncentreret og eksklusiv oplevelse.

Vision: Vi vil præsentere det allerbedste intimteater med nerve, kant, humor og nærvær. Vi er samtidsteater, forankret i det lokale med udsyn til det globale.

Mission: Vi udfordrer teaterkunsten, eksperimenterer i form og indhold og tænker i utraditionelle kunstneriske samarbejder. Vi nedbryder genreskel og faggrænser og hylder det unikke.

Teater FÅR302 er en væsentlig importør af ny nordisk dramatik og gæstespil fra Norden. Vi indgår i kunstneriske samarbejder med andre nordiske kompagnier og kunstnere og arbejder på en fortsat udvikling og udveksling på tværs af landegrænserne.

Scenen: Plantegning af salen 

Hvorfor TEATER FÅR302?

I 1987 grundlagde 9 skuespillere Teater FÅR302 og købte en andelslejlighed i Toldbodgade, som de lavede om til et teater og som stort set er det samme teater, som det ser ud i dag.

Målet var at skabe et teater med fokus på solidaritet, autenticitet og eksperimenteren med teatrets form og indhold, så da de skulle finde på et navn til teatret var det noget, der kunne symbolisere alt det i et navn.  De gik i tænkeboks på en fårefarm ved Faxe Ladeplads, hvor de gik mange lange ture. 

På fårefarmen var der et mærkeligt får, der gjorde opmærksom på sig selv og skilte sig ud fra flokken. Det stillede sig konstant i vejen, var nysgerrigt og søgte kontakt – det rummede en dyrisk menneskelighed og en hel del humor. Fåret havde ikke noget navn, bare et nummer i øret: Får 302… Og sådan gik det til, at Teater FÅR302 fik sit navn.

De 9 grundlæggere var: Methe Bendix, Charlotte Sachs Bostrup, Louise Søeborg Ohlsen, Tine Brix Davidsen, Charlotte Elizabeth Munksgaard, Jesper Hildebrandt, Niels Vendius, Michel Castenholt og Lars Brygmann.
...