Om Teater FÅR302

Teater FÅR302 er beliggende i en gammel toværelses lejlighed i Nyhavn i København. Det lille scenerum med plads til 48 publikummer giver en unik, koncentreret og eksklusiv oplevelse.

Vision: Vi vil præsentere det allerbedste intimteater med nerve, kant, humor og nærvær. Vi er samfundsdebatterende og aktuelle, forankret i det lokale med udsyn til det globale.

Mission: Vi udfordrer teaterkunsten, eksperimenterer i form og indhold og tænker i utraditionelle kunstneriske samarbejder. Vi nedbryder genreskel og faggrænser og hylder det unikke.

Teater FÅR302 holder et vågent øje med, hvad der rører sig på de nordiske scener, og er en væsentlig importør af ny nordisk dramatik og gæstespil fra Norden. Vi indgår i kunstneriske samarbejder med andre nordiske kompagnier og kunstnere og arbejder på en fortsat udvikling og udveksling på tværs af landegrænserne.

Hvorfor TEATER FÅR302?

I sommeren 1987 grundlagde 9 skuespillere – fra den Stanislavsij baserede teaterskole: “Tsarens Hof” v. Galina Brenaa – Teatret i Toldbodgade 6. De havde sammen købt spillestedet – andelslejligheden – og ledte efter et navn, der var overraskende, uforudsigeligt og langtidsholdbart. De gik i tænkeboks på en fårefarm ved Faxelade plads. Målet var at skabe et skuespillerstyret teater med fokus på solidaritet, autencitet og eksperimenteren med teatrets form og indhold. På fårefarmen var der et mærkeligt får. Det skilte sig ud fra flokken og gik sine egne veje. Fåret var androgynt og havde derfor ikke noget navn, bare et nummer i øret: får 302. Fåret stillede sig konstant i vejen, var nysgerrigt og søgte kontakt – det rummede en dyrisk menneskelighed og humor. “What´s in your way, is the way”. Teater Får302 blev navnet på det nye teater.

De 9 skuespillere, der grundlagde Teater Får302 var: Methe Bendix, Charlotte Sachs Bostrup, Louise Søeborg Ohlsen, Tine Brix Davidsen, Charlotte Elizabeth Munksgaard, Jesper Hildebrandt, Niels Vendius, Michel Castenholt, Lars Brygmann.

 

...