Køb billet

15. April - 6. Maj 2023

BESÆTTELSENS FANGER

Et dokudrama fra Palæstina

Teater Gaius gæster Teater FÅR302 med Danmarkspremieren på den israelsk-palæstinensiske forestilling PRISONERS OF THE OCCUPATION, versioneret og oversat til dansk af Jacque Lauritsen.

De er indespærret for at kaste med sten, for at skrive digte på Facebook, for væbnet sabotage… eller for ingenting. Fælles for dem er, at de er besatte palæstinensere i et israelsk fængsel. Mennesker der isoleret fra omverden forsøger at holde fast i sig selv og hinanden. Men hvordan bevare sin integritet og værdighed, når kroppen krakelerer og sindet smuldrer? Når forhørslederen truer med at voldtage din kone? Når du besvimer under tortur?

Oplev et rystende doku-drama af israelske Einat Weizman, skrevet i samarbejde med politiske fanger. Ikke overraskende er hun kontroversiel i sit hjemland, hvor man i årevis har forsøgt at forhindre opførelsen af hendes stykker. Men som Weizman siger: “Når andre vælger at være tavse, er det kunstens opgave at råbe op“.

 

ARRANGEMENT

Einat Weizman gæster Teater FÅR302 i forbindelse med den premieren på den danske version af BESÆTTELSENS FANGER. Efter forestillingen den 17. april samtaler hun med instruktør Jacque Lauritsen om baggrunden for og arbejdet med stykket. Deltagelse er gratis med billet til forestillingen.

EKSTRAMATERIALE

Læs Jacque Lauritsens rejsedagbog fra sin rejse til Tel Aviv og mødet med dramatiker Einat Weizman.

Du kan desuden læse baggrundsmateriale, produceret til skoler om BESÆTTELSENS FANGER her:  Besættelsens Fanger_baggrundsmateriale til skoler_(februar2023)

CREDITS

Manuskript: Einat Weizman i samarbejde med politiske fanger
Oversættelse & instruktion: Jacque Lauritsen
Scenografi & lys: Edward Lloyd Pierce
Medvirkende: Arian Kashef, Wahid Sui Mahmoud, Martin Hylander
Lyddesign: Jes Theede
Producent: Teater Gaius

Varighed: 1 time og 15 minutter

Forestillingen er støttet af:
Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Knud Højgaards Fond, Wisti Fonden, 1. Majfonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og Sportgoodsfonden

Tjek de øvrige forestillinger i Teater FÅR302s program.