Køb billet

15. April - 6. Maj 2023

BESÆTTELSENS FANGER

En fortælling fra Palæstina

Teater Gaius gæster Teater FÅR302 med Danmarkspremieren på den israelsk-palæstinensiske forestilling PRIOSONERS OF THE OCCUPATION, versioneret og oversat til dansk af Jacque Lauritsen.

De er indespærret for at kaste med sten, for at skrive digte på Facebook, for væbnet sabotage… eller for ingenting. Fælles for dem er, at de er besatte palæstinensere i et israelsk fængsel. Mennesker der isoleret fra omverden forsøger at holde fast i sig selv og hinanden. Men hvordan bevare sin integritet og værdighed, når kroppen krakelerer og sindet smuldrer? Når forhørslederen truer med at voldtage din kone? Når du besvimer under tortur?

Oplev et rystende doku-drama af israelske Einat Weizman, skrevet i samarbejde med politiske fanger. Ikke overraskende er hun kontroversiel i sit hjemland, hvor man i årevis har forsøgt at forhindre opførelsen af hendes stykker. Men som Weizman siger: “Når andre vælger at være tavse, er det kunstens opgave at råbe op“.

 

Manuskript: Einat Weizman
Oversættelse & instruktion: Jacque Lauritsen
Scenografi & lys: Edward Lloyd Pierce
Medvirkende: Arian Kashef, Wahid Sui Mahmoud, Rasmus Hammerich
Lyddesign: Jes Theede
Producent: Teater Gaius

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Dansk Skuespillerforbund, Knud Højgaards Fond, Wisti Fonden, 1. Majfonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og Sportgoodsfonden