Køb billet

21. Maj - 4. Juni 2022

Hr. X

En tragikomisk forestilling om stress og omsorg / Et Gæstespil af Out of Balanz

Mød den forjagede hjemmesygeplejerske og de ansigtsløse patienter, der skal krydses af på en køreliste.

Hr. X inviterer Out of Balanz publikum med på en sort humoristisk og musikalsk rejse, der fører os ind i et univers fuld af poetisk skønhed og brutal humor.

Forestillingen er inspireret af samtaler med sygeplejersker og baseret på en sand historie om en sygeplejerske i hjemmeplejen. Sygeplejersken vil være anonym, men har delt sine erfaringer fra en travl hverdag fyldt med flere patienter end der er tid til at tilse, stress og udbrændthed.

“Du starter dit arbejde, når de fleste går hjem. Og du lægger rigtig meget af dig selv i arbejdet. Du føler en total følelse af engagement. Indtil du endelig befinder dig, som jeg gjorde, i en tilstand af udmattelse.”

Med Hr. X, sætter Out of Balanz fokus på stress og omsorg. I næsten 100 år har politikere verden over, set på de nordiske lande som modelnationer. Danmark er i flere omgange blevet udnævnt til at være verdens lykkeligste land, men er grebet om lykken, ved at glide ud af vores hænder? Og hvad sker der med et samfund, når systemet spænder ben for dem, der ønsker at drage omsorg for andre?

Ide & Koncept: Out of Balanz
Instruktør: Katrina Bugaj
Tekst: Harald Voetmann
Komponist/Musiker: Bebe Risenfors
Skuespiller: Troels Hagen Findsen
Scenograf: Siggi Palmason
Lysdesigner: Maria Pi
Scenografisk assistent: Rikke Bjørn Kehlert

Foto: Jan Vesala
Øvrig musik og sangtekst: H. Voetmann, T. Findsen, B. Andersen, N. F. S. Grundtvig, T. Laub, J. Knudsen og O. Ring
PR: prfrm – produktion & formidling af scenekunst
Varighed: 85 min.

Hr. X er støttet af Statens Kunstfond, Beckett-Fonden, Københavns Kommunes Scenekunstudvalg og Udviklingsplatformen for scenekunst.

Out of Balanz er et prisbelønnet, internationalt scenekunstensemble med base i København under ledelse af instruktør Katrina Bugaj og performer Troels Hagen Findsen. De skaber scenekunstprojekter, der behandler nutidige problematikker, og er tidligere blevet nævnt i det prestigefyldte amerikanske magasin Backstage som et af de mest innovative fysiske scenekunstensembler i verden. De har turneret i 18 forskellige lande i Europa, Nord Amerika og Asien.