Køb billet

27. Marts - 28. April 2017

Et hus på sand og håb

En danmarksdiagnose fortalt over 100 år

Hvad har efterdønningerne af den russiske revolution 1919, en journalist på Information i efterkrigstiden, Pia Kjærsgaards indtræden i dansk politik i 1984,  årstallet for Simon Spies’ død, valget af Donald Trump som amerikansk præsident og en tryllekunstners hjemkomst til sit barndomshjem med hinanden at gøre? Og er det en gåde, som kaosteori og kvantefysik kan hjælpe os med at løse?

ET HUS PÅ SAND OG HÅB fører os igennem en periode på 100 år, med en legende opløsning af tid og rum – og med en myriade af skæve og humoristiske fortællinger, som påkalder sig forskellige epoker og stemninger i Danmark.

Et hus på sand og håb er et skæbnespil om mennesker i og omkring Nyhavn. Om tidens skiftende politiske vinde og om hvordan disse forandringer har betydning for hvem vi er, og det liv vi lever – dengang og nu. Huset i Toldbodgade 6 i Nyhavn – hvor Teater FÅR302 har sin scene – er både krop, hjerte og hovedperson.

I anledningen af Teater FÅR302’s 30-års jubilæum har vi inviteret den svenske dramatiker Lucas Svensson – som stod bag succeserne Sympati for Djævelen og Smerten – til at skrive et helt nyt stykke. Islandske og internationalt berømmede Egill Pálsson instruerer. Den herboende islænding Siggi Óli Pálmason er scenograf. Et stærkt nordisk kunstnerisk hold som giver deres bud på en dansk samtidsdiagnose.

Urpremiere

Med: Mette K. Madsen, Charlotte E. Munksgaard, Birgitte Prins & Jesper Hyldegaard
Dramatiker: Lucas Svensson
Instruktør: Egill Pálsson
Assisterende instruktør: Tine Byrdal
Scenograf: Siggi Óli Pálmason
Lysdesigner: Sonja Lea
Lyddesigner: Jes Theede
Kostumier: Camilla Lind
Oversætter: Johanne Lykke Holm

Forestillingen spiller ma.-fr kl. 20, og lø. kl.17
Varighed: 3 t. inkl. pause


Forestillingen er støttet af:

Statens Kunstfond, Københavns Scenekunstudvalg, Svensk-danska Kulturfonden, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, A.P. Møller og Hustru Chastine McKinney Møllers Fond til almene Formaal, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Den Ingwersenske Fond og  Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond

DANMARKSDIAGNOSE-aften på Teater FÅR302 d. 3.4 kl. 17
-EN SAMTALE MELLEM PER STIG MØLLER og DRAMATIKER LUCAS SVENSSON

I anledningen af ET HUS PÅ SAND OG HÅB inviterer vi en Danmarksdiagnose-aften, hvor dramatiker Lucas Svensson møder fhv. udenrigs- og kulturminister Per Stig Møller til en samtale om Danmark, Europa og kunsten i det 20. og 21. århundrede. Samtalen koncentrerer sig om de nedslag i Danmarks og Europas historie som dramatikeren Lucas Svensson i sit manuskript til ET HUS PÅ SAND OG HÅB har valgt at fremhæve som afgørende for de mennesker, som vi er i Danmark i dag.

Samtalen finder sted i teatersalen mandag d. 3.4 kl. 17.00-18.30. Forestillingen ET HUS PÅ SAND OG HÅB spiller kl. 20.00. Deltagelse i salonen kræver tilmelding hos Karina Lykkesborg på karina@faar302.dk

Samtalen ledes af journalist Christoffer Emil Bruun, vært på P1s Tidsånd og tidl. kronikredaktør på Politiken.

...