Køb billet

12. April - 12. Maj 2018

Hvid uskyld

En humoristisk selvransagende forestilling om danskerne historiske selvforståelse

Teater FÅR302 og kunstkollektivet FAMILIEN præsenterer HVID USKYLD

Er diskussionen om Danmarks fortid som kolonimagt ‘so last year’ her i året efter 100 års ‘fejringen’ af salget af de dansk Vestindiske øer? Er vi blevet klogere og fik vi rettet nok op på det kollektive hukommelsestab? Er det nu et overstået kapitel – en mørk fortid som vi kan arkivere pænt i historiebøgerne?   

Det mener Teater FÅR302 og Kunstkollektivet FAMILIEN ikke! Så derfor velkommen til HVID USKYLD en forestilling i 6 individuelle akter.

I et rum fyldt med sukker og bevæbnet med krinoliner, dykkerudstyr og solcreme forsøger 3 personer at gøre status efter jubilæumsåret. Men stoffet er komplekst, deres viden ufuldstændig og deres moralske kompas sat på prøve. De kommer til kort og må vedvarende skifte taktik og angribe stoffet fra en ny vinkel og et nyt setup. HVID USKYLD består af seks små akter, der hver især varierer i form og genre, og på forskellig vis diskuterer vores individuelle såvel som nationale forhold til kolonitiden.

Passende nok spiller forestillingen på det lille Teater Får302 midt i selve den Frederiksstad, som dansk kolonialisering historisk er udgået fra.

På scenen: Birgitte Prins, Mikkel Trier Rygård og Charlotte Elizabeth Munksgaard
Instruktør: Lene Skytt
Tekst: Holdet
Dramaturg: Tine Byrdal
Scenograf: Siggi Óli Pálmason
Koreograf: Maria Saaby Noer
Co-forfatter og kunstnerisk sparring: Rosa Sand
Kostumer: Amalie Aunsbjerg Jørgensen
Lysdesigner: Maria Pi
Lyddesigner: Emil Sebastian Bøll
Instruktørassistent: Isa Justesen
Programtekst: Iben Hendel Philipsen
Fotograf imagebillede: Søren Meisner
Fotograf, pressebilleder: Thomas Cato
Grafisk design: Søren Meisner / Rød Font

 

 

Forestillingen spiller 12.4 – 12.5 2018 – Forestillingen varer ca. 1,5 time
Billetpriser: Voksenbillet 140 kr, Studerende o. 25 år 90 kr, Studerende u. 25 år 70 kr, ved 6 unge u.25 år 40 kr per billet.

Forestillingen er støttet af: Statens Kunstfond og Wilhelm Hansen Fonden

#hviduskyld #teaterfår302

 

 

Om Kunstkollektivet FAMILIEN
“Kunstkollektivet FAMILIEN” blev etableret i 2013 og gjorde sig for alvor bemærket i det danske teaterlandskab i 2016 med den anmelderroste forestilling En Landsby på højkant – en dokumentarisk vandreforestilling om og med beboerne i et nedrivningstruet højhus på Amager. Det er tredie gang, at Teater FÅR302 samarbejder med FAMILIEN, som også tidligere har spillet juleforestillingen HYG! i 2016 samt HANKØN i 2014.

FAMILIEN skaber engageret samtidsteater gennem kollektive processer. Med et dokumentarisk snit, humor og politisk bid sætter FAMILIEN sig selv og virkeligheden i scene, og åbner teatret for nye stemmer og former og udfordrer relationen mellem scenen og publikum.

FAMILIEN består af Gry Guldager, Maria Noer, Rosa Sand, Lene Skytt og Tine Byrdal.

Artist talk
INGEN UNDSKYLDNING d. 17.4 efter forestillingen:

I anledningen af HVID USKYLD på Teater FÅR302 inviterer Teater FÅR302 og Kunstkollektivet FAMILIEN til en samtale om Danmarks politiske og etiske håndtering af 100 året for salget af Dansk Vestindiske øer og vores fortid som kolonimagt. Hvad er den næste undskyldning? Den næste blinde plet? Vil vi have tilgivelse før vi har givet en undskyldning?

Måske vi endda kan diskutere – om verden ville have set anderledes ud end den gør i dag, hvis staten havde givet en officiel undskyldning til øerne.   Glæd jer til en kompleks diskussion om vores individuelle som nationale forhold til vores kolonitid.

Panel:
Lene Skytt, Instruktør HVID USKYLD.
Miriam Firesewra Berhane Haile, billedkunstner og ​co-​redaktør for Hvidme Archive som arbejder kritisk med hvidhed og ​fremmer ​de dekoloniale praksisser. Miriam har lavet en del samarbejde med tidskriftet Marronage, og er Co-redaktør for MondoBooks.no.
Astrid Nonbo Andersen, forfatter til INGEN UNDSKYLDNING, Gyldendal 2017. Forsker i erindrings-og historiepolitik på Dansk Institut for Internationale Studier

Salonen modereres af Iben Hendel Philipsen, Forlægger og initiativtager til Rebel With a Cause Cand.mag i engelsk litteratur med speciale i postkolonial repræsentation. rebelwithacause.dk

UDSOLGT – Deltagelse i salonen er gratis, men kræver fremvisning af billet til aftenens forestilling d.17.4 kl. 20.00. Læs mere om forestillingen og køb billet til forestilling og salon her: https://www.teaterbilletter.dk/forestillinger/hvid_uskyld/

Billetpriser: Voksenbillet 140 kr, Studerende o. 25 år 90 kr, Studerende u. 25 år 70 kr, ved 6 unge u.25 år 40 kr per billet.

Salonen finder sted efter forestillingen efter en kort pause i teatersalen på Teater FÅR302, Toldbodgade 6, 1253 KBH V.