Køb billet

28. Marts - 17. Maj 2023

Læsegruppe om maskulinitet og kærlighed

Vi læser bell hooks THE WILL TO CHANGE

Som optakt til forestillingen HAM inviterer vi til deltagelse i en læsegruppe med læsning af bell hooks bog THE WILL TO CHANGE: MEN, MASCULINITY AND LOVE. Læsegruppen er faciliteret af forfatter Tomas Lagermand Lundme og afsluttes med en fælles tur i teatret.

Både forestilling og bog beskæftiger sig med sammenhængen mellem maskulinitet og kærlighed og søger en dybere forståelse af og et opgør med en patriarkalsk defineret maskulinitet. Denne læsegruppe er for dig, der længes efter at smadre patriarkatet, sætte manderollen fri i kærlighedens navn, eller dig der “bare” har hørt, at hooks bøger er et livsforandrende bekendtskab.

I læser bogen i to bidder og mødes halvvejs og ved endt læsning. Ved de to møder dykker I ned i værket og vender de tanker, I har gjort jer undervejs. Dette sker sammen med Lundme. Det tredje møde er en fælles tur i teatret for at se HAM.  Efter forestillingen samtaler Abelone Koppel med publikum og især læsegruppen, der får mulighed for at stille alle de kloge, nysgerrige, åbne spørgsmål, der kan afrunde den spændende dialog om emnet, bogen og forestillingen.Vi har en max deltagelse på 10 personer, for at skabe de bedste rammer om nære samtaler mellem mennesker, der ikke kender hinanden på forhånd. Alle voksne i alle aldre, former, farver, køn og seksualitet er velkomne i læsegruppen. Der bliver plads til både holdninger og følelser. Dette hjælper Tomas Lagermand Lundme også med til.

Datoer

Tirsdag 28/3 kl. 17-19 – samtale om kapitel 1-6
Tirsdag 25/4 kl. 17-19 – samtale om kapitel 7-11
Onsdag 17/5 kl. 20-22 – forestillingen HAM + samtale med dramatikeren

 

Det koster teaterbilletten at deltage i forløbet.
Pris: 155 kr.
Du tilmelder dig læsegruppen ved at køber billet til forestillingen den 17. maj og vælge tilkøbet “læsegruppe”. Tilkøbsmuligheden kommer først frem, når du har lagt billetten i kurven, så hav tålmodighed, det skal nok lykkes. Ellers skriv til billet@faar302.dk.

Bogen kan lånes som e-bog eller lydbog gennem biblioteket, eller den kan købes via teatret (pris: 180 kr.). Hvis du vil købe bogen gennem os, så send en mail til katrina@faar302.dk.

 

OBS: Bogen er ikke oversat, så man skal kunne læse engelsk. Læsegruppens samtaler foregår på dansk.

OBS OBS: Når vi i læsegruppen taler om mænd og maskulinitet, oversætter vi det gerne til mennesker og maskulinitet, da de udfordringer, som bell hooks sætter ord på, rammer alle, der har indoptaget patriarkatets værdisæt, ikke kun mænd.

 

Om THE WILL TO CHANGE: MEN, MASCULINITY AND LOVE af bell hooks

”Love is vital to maleness, to the spiritual and emotional wholeness men seek”, skriver bell hooks. Alle har brug for kærlighed – også mænd – men patriarkatet kan godt stå i vejen. hooks beskriver i bogen nogle af de mest almindelige begrænsninger, som vores forståelse af maskulinitet kan skabe i forhold til kærligheden fx frygten for intimitet og for at udtrykke sine følelser. Hun tager livtag med det kontroversielle begreb ”toksisk maskulinitet” for at åbne nye veje til, at alle får adgang til et liv fuld af kærlighed.
hooks er en af Amerikas store tænkere og en betydningsfuld feministisk frontfigur. Hun har skrevet mere end 30 bøger blandt andre AIN’T I A WOMAN: BLACK WOMEN AND FEMINISM, COMMUNION og ALL ABOUT LOVE. Hun døde i 2021, 69 år gammel. Læs mere her.

Om Tomas Lagermand Lundme

Født i 1973, opvokset på Amager. Debuterede i 1998 med romanen FORHUD og har siden, udover bøger, også skrevet dramatik til teater og manuskripter til radioteaterstykker, dokudramaer, film og tv-serier. Han arbejder desuden som billedkunstner og har været vært på Radio24syv. Lundmes fortællinger kredser tit om hans egen hovedstol, hvor han skriver om seksualitet, smerte og afmagt på forskellige personlige planer. Læs mere her.

 

Læsegruppen er en del af forårets litteraturprogram, som er støttet af Statens Kunstfond. Læs mere om litteraturprogrammet her.