I 25 år har Signe Løve Anderskov øvet sig i at stå på hænder. Nu spørger hun sig selv hvorfor. Bag de mange års opvarmning, cirkusteknik, balance, kontrol, gentagelse, kedsomhed, tro, tvivl, gemmer der sig noget. Hvad er der i virkeligheden på spil? Det svar inviterer hun publikum til at lede efter sammen med hende, når hun reflekterer over træningen som fænomen.
Hun demonstrerer fysiske øvelser og giver videnskabelige forklaringer på biomekaniske faktorer. Læser filosofiske tekster om, hvorfor mennesket øver sig, taler om kunsten at falde opad. Om radikal unyttighed og stilstand som revolution i en kaotisk accelererende verden.
’Balance er en tilstand af konstant at falde, mens man søger et splitsekunds ubevægelighed, et euforisk øjeblik af vægtløshed’.
Men hun begynder også at tvivle på projektet. Var det besværet værd? Hun siger, at arbejdet med balance og fald, med og mod tyngdekraften, i virkeligheden er et poetisk arbejde med liv og død, kærlighed og forfald, og at det er derfor, det giver mening, men hun ved ikke, om hun tror på det længere.
Så hun træner videre. En gang til, hold skulderen, stræk knæet, lidt længere, hold den, pres op i skulderen, ikke svaje i hoften, skulderen! Hold den. Og en gang til, kom så.
Relativ Stilstand er et sjældent indblik i en verden af cirkustræning og en sanselig oplevelse af et menneskes kamp med sit livsprojekt.
Signe Løve Anderskov er en dansk håndstandsartist. Hun er uddannet på den russiske statscirkusskole i Moskva, og har en Master of Fine Arts i cirkus fra Stockholms Universitet. I dag er hun kunstnerisk leder af det prisbelønnede cirkuskompagni Cikaros, som siden 2005 har udviklet og turneret med forestillinger indenfor samtidscirkus.
Relativ Stilstand er et gæstespil på Teater FÅR302.
Koncept, iscenesættelse og artist Signe Løve Anderskov
Dramaturgisk konsulent Betina Rex
Scenografisk konsulent Lea Burrows
Lysdesign Martin Danielsen
Forskningskonsulent Camilla Damkjær
Foto Mathias Vejerslev
Forestillingen er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.