Køb billet

18.-24. Oktober 2017

This is for her

En performance om tortur og terapi

This is for her er en forestilling om tortur og terapi. På scenen er to kvinder. Et offer og en bøddel. En klient og en terapeut. Tortur og terapi er for to. Der er altid en anden person, som ofret skal fortælle sin historie til.

Tortur handler om at ødelægge et menneskes tillid til andre mennesker. Det tager kun et øjeblik, men det tager et liv at komme tilbage til hverdagen igen. This is for her griber fat i torturøjeblikkets undtagelsestilstand og i den langstrakte erindring, som torturofret gennemlever resten af livet.

THIS IS FOR HER er inddelt i tre scener:
I. Argentina. Den Beskidte Krig 1974-1983. Ofret.
II. Irak. War on Terror 2001-2013. Bødlen.
III. Terapi. Ofret og bødlen.

THIS IS FOR HER er hård kost baseret på autentisk materiale bl.a skabt på baggrund af interview og researchmateriale med torturofre i Argentina, foretaget af performer og manuskriptforfatter Sofie Volquartz Lebech selv i foråret 2017. Den amerikanske soldat Lynndie Englands biografiske optegnelser fra sin tid som aktiv udøvende i torturkammeret i Abu Ghraib fængslet i Irak kommer vi heller ikke udenom. Dele af forestillingen vil foregå på engelsk.

 

Bemærk at forestillingen ikke viser torturscener.

 

 

ARTIST TALK d. 23.10 – hvordan skildrer man mødet mellem bødler og torturoffer i kunsten

Hvordan skildrer man mødet mellem bøddel og torturofre i kunsten, og hvad vil det sige at leve som menneske og som socialt væsen med voldelig konflikt som bagtæppe. Performer og manuskriptforfatter til THIS IS FOR HER Sofie Lebech og Lotte Buch Segal, Adjunkt Antropolgi og forsker i tortur, mødes i samtale foran aftenens publikum efter forestillingen. Det vil også være muligt for publikum at deltage med spørgsmål.

Omdrejningspunktet for Segals forskning er hvordan længerevarende situationer med vold og krig/krigslignende tilstande bliver en integreret del af familierelationer, intimitet og hverdag. Eller sagt med andre ord, hvad vil det sige at leve som menneske og som socialt væsen med voldelig konflikt som bagtæppe. Samtalen foregår i salen efter forestillingen efter kort pause.

Deltagelse i artist talk kræver billet til aftenens forestilling

Med: Sofie Volquartz Lebech og Katrina Bugaj
Idé, tekst og iscenesættelse:  Sofie Volquartz Lebech
Koreograf & sparringspartner: Kasper Daugaard Poulsen
Komponist: Pelle Skovmand
Lysdesigner: David Nicolas Abad
Scenograf: Sille Dons Heltoft Christensen
Instruktørassistent: Nannan Chen
Dramaturg: Tanja Diers
Video: Søren Meisner
Kostumier: Amalie Aunsbjerg Jørgensen

Forestillingen spiller fra d. 18. – 24. oktober 2017, man – fre kl. 20.00, lø kl. 17. Mandag d. 23 oktober spiller forestillingen kl. 11 og kl. 20.

Billetpriser: Voksenbillet 90 kr, Studerende o. 25 år 50 kr, Studerende/ung u. 25 år 50 kr, ved 6 unge u.25 år 40 kr per billet.
Aldersgrænse: 15 år

 

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond og Københavns Scenekunstudvalg

Om Sofie Volquartz Lebech
Performancekunstner og ph.d.-studerende. Hun er uddannet cand.mag. i Moderne Kultur fra Københavns Universitet og performer fra The Arts Educational School i London og Periblo i Buenos Aires. Hun har som performer, iscenesætter og tekstforfatter skabt performances, lydinstallationer og audio walks. Hendes værker er researchbaserede og bevæger sig ofte i feltet mellem fiktion og virkelighed. Hun har senest skabt performance lecturen Skrøbelige liv (2014), der blev præmieret af Statens Kunstfond. Hendes ph.d.-projekt Researchbased Aesthetics undersøger, hvordan researchbaseret performance skaber nye rum for tænkning. www.sofievolquartzlebech.dk